Nitro Kaffe Kegs

oktober 22, 2020 1 min lese

Nitro Kaffe Kegs

Nitro kaldbryggekaffe, er en kaldbrygget kaffe fylt med nitrogen for å gi den et rikt, kremaktig skum, som ligner på fatøl. Selv om de fleste øl og brus tilføres karbondioksid, brukes nitrogen av og til, for eksempel i mørkere stout, noe som resulterer i en jevnere overflate. 

Nitrogen i seg selv er allerede populært brukt i visse øl, den mest gjenkjennelige er Guinness. I stedet for å kalle dem "kullsyreholdige", blir disse ølene referert til som "nitrogene". 
 
Faktisk brygges mange nitroøl med de mørke smaker av kaffe. Disse (sammen med kaffeøl) gjør rett og slett livet bedre. 
 
Så det var bare et spørsmål om tid før noen fant ut at den kremete teksturen til Guinness ville være like godt egnet til kaldbrygging. I likhet med øl er nitrogen-kaffe bare tilgjengelig "on-tap". Nitrogeninfusert kaldbrygg frigjøres gjennom en trykkventil med små hull for å skape en kremaktig effekt.

_______________________________________________________________________________________

Hva smaker det som?                         

      

I likhet med vanlig kaldbrygging er nitrogeninfusert kaffe ekstremt glatt og lite sur, men den gir en unik silkeaktig munnfølelse. Det blir raskt en favoritt blant kaffe drikkene du velger i «spesialkaffeverdenen». 

_______________________________________________________________________________________

 

  

Dette skyldes at nitrogengass ikke løses opp i væsker så vel som karbondioksid, så boblene i en nitrogeninfusert drikke er mye mindre!

Nitro Espresso Martini

Ha 60 ml kald-kaffe, 30 ml Khalua og Vodka i en cocktail-shaker, tilsett is og rist kraftig. Fyll nå et martini-glass og pynt med kaffebønner, eller du har en mini-keg som du kan tappe på din espressomartinin fra! 

iKegger Cocktail Tappeløsning!

GÅ TIL DENNE LENKEN FOR Å SE VÅRE SETT FOR Å LAGE DIN EGEN NITRO SYSTEM


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres


Også i Blogg

Hva er Growler
Hva er Growler

oktober 22, 2020 1 min lese

Les mer
10L mini keg blogg for øl. ølbryggning
10L Mini Keg

oktober 22, 2020 1 min lese

Les mer